Середа, 26.09.2018, 06:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт учителя хімії

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » Уроки » 11 клас » Виховний захід "ГМО"
Виховний захід "ГМО"
olololoДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:05 | Повідомлення # 16
Новачок
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Суперечки про шкідливість чи нешкідливість модифікованої їжі йдуть і, напевно, будуть тривати ще багато років.
У країнах СНД загальна точка зору на цю проблему не вироблена. В наш час, одною з основних позицій, що вказує на шкідливість ГМО-продуктів, полягає в тому, що мікроорганізми які населяють травний тракт людини можуть вибирати посторонні гени і впроваджувати їх у себе. Так,методом підселення, гени мають можливість функціонувати. Тож цікаво булоб знати вашу точку зору, яким може бути вплив ГМО на організм людини? Позитивним чи негативним?
 
LagvaPrelstivaДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:09 | Повідомлення # 17
Новачок
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Я вважаю, що у найближчому майбутньому людству доведеться повністю перейти на ГМО-продукти. Це дозволить вирощувати країнам з несприятливим кліматом нові типи сг-рослин і збільшити середню кількість м'яса яку отримають зі свійських тварин.
 
fargusДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:10 | Повідомлення # 18
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Я згоден з Лягвою..
 
Nana28Дата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:12 | Повідомлення # 19
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Цей проект мість дуже цікаву і корисну інформацію
 
GreenShotДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:14 | Повідомлення # 20
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Мені дуже сподобалось

Додано (23.01.2015, 11:14)
---------------------------------------------
Мені дуже сподобалось

 
GROДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:18 | Повідомлення # 21
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за вашу працю заради наших знань з хімії)
 
БогданДата: П`ятниця, 23.01.2015, 11:34 | Повідомлення # 22
Новачок
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за урок , дуже допомогло)
 
diana_kaplinskayДата: Середа, 18.03.2015, 21:32 | Повідомлення # 23
Новачок
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Генна інженерія може збільшити вміст поживних харчових продуктів. "Золотий рис", генетично модифікований вид рису, має набагато вищий вміст вітаміну А, який допомагає зменшити дефіцит поживних речовин у багатьох країнах. Бета-каротин (вітамін А) знаходиться в рисових саджанцях, але знижується в процесі переробки. Модифікація геному рису підтримує високі рівні бета-каротину.P.S. Можливо, в нагоді стане сайт http://www.progmo.com.ua/
 
dashadonchenkoДата: Середа, 18.03.2015, 22:46 | Повідомлення # 24
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Я  знайшла дуже цікаву інформацію про ГМО. Хочу поділитися нею з вами.

Основні етапи створення ГМО:1. Отримання ізольованого гена.2. Введення гена у ДНК-вектор.3. Перенесення вектора з геном в організм, що модифікують (процес трансформації).4. Експресія генів у трансформованій клітині.5. Відбір (селекція) трансформованого біологічного матеріалу (клону) від нетрансформованого.
 
AlexisДата: Середа, 18.03.2015, 22:50 | Повідомлення # 25
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Прихильники застосування генетично модифікованих організмів в один голос стверджують, що ГМО - єдиний порятунок людства від голоду. За прогнозами вчених, населення Землі до 2060 р. може досягти 9-11 млрд. чоловік, отже,  виникає необхідність збільшення світового виробництва сільськогосподарської продукції. Для цієї мети генетично модифіковані сорти рослин відмінно підходять - вони стійкі до хвороб і погоду, швидше дозрівають і довше зберігаються. ГМ-рослини здатні рости і приносити хороший врожай там, де «старі» сорти просто не могли вижити з-за певних погодних умов. Здавалося б, необхідність застосування ГМО в наявності. Але тоді назріває досить логічне питання: "А чи наслідки широкого застосування ГМО-продукції коштують того, щоб розвивати їх виробництво?". Адже ніхто не знає точно до яких наслідків може призвести споживання такої продукції. Питання споживання ГМО-продукції наразі викликає багато суперечок. На мою думку, людство потребує набагато більше часу для створення дійсно екологічно та біологічно безпечного врожаю з генними модифікаціями. Зараз же використання ГМО не може вважатися безпечним.
 
ladiostrovДата: Четвер, 02.04.2015, 17:31 | Повідомлення # 26
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Знайшла деякі цікаві факти про ГМО, сподіваюсь вони стануть Вам у нагоді! 

Фрукти і овочі можуть зберігатися довше, якщо вони є генетично модифікованими. Продукти можуть зберігатися довше і транспортуватисядалі без відходів або псування. Деякі генетичні модифікації також роблять рослини менш сприйнятливими до поширених шкідників.Також підвищують стійкість до засухи, морозу і тепла.

Генетично модифіковані організми можуть ініціювати синтез нових алергенів та токсинів,в матеріалі,який підлягає модифікації . В кінці 1980-х,в результаті взаємодії ГМ бактерії з L-триптофаном утворилась отруйна амінокислота,яка спричинила загибель 37 чоловік.

Бур'яни, які ростуть на площах, засіяних культурами ГМО можуть в результатіперехресного запилення стати стійкими до хімічних речовин, що використовуються для їх знищення. Продовольчі культури можуть бути витіснені або будуть накопичувати хімікати,якими будуть намагатися боротися з бурянами.
 
Форум » Уроки » 11 клас » Виховний захід "ГМО"
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук: