Меню
Фотощоденник
Опитування
|
Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктахТЕЗИ до наукової роботи по темі: «Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктах» учня 7(11)-А класу Кременчуцької гімназії №5 Однорога Максима Сергійовича Актуальність роботи полягає в недостатній увазі, яку приділяє держава проблемі харчових добавок, а саме бензоату натрію – найпоширенішому стабілізатору Гіпотезою нашої роботи була необхідність зниження прийнятих ГДК бензоату натрію. Метою досліджень було опрацювання наукових інформаційних джерел, що розглядає сучасний стан класифікації харчових добавок, вивченості бензоату натрію і можливостей його перетворення в організмі. Нами було поставлено такі завдання:
При вирішенні поставлених завдань були отримані наступні результати: 1. Бензоат натрію широко вживається в якості стабілізатора за рахунок низької собівартості. 2.Метаболіти Е211, а саме бензойна кислота володіють вищою негативною дією на організм в порівнянні з ним самим. 3. Фізіологічна дія Е211 на організм до кінця не вивчена, особливо це стосується мутагенної дії. 4. Діючі ГДК бензоату натрію вимагають перегляду в сторону зниження, так як вживаючи харчові продукти, що містять даний стабілізатор, є можливість перевищення добової норми. Переглянути детальніше і завантажити роботу Додаткові матеріали: презентація завантажити відгук завантажити |
Пошук
|