Четвер, 25.04.2024, 20:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт учителя хімії

Меню
Фотощоденник
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 549

Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктах

ТЕЗИ

до наукової роботи по темі:

«Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктах»

учня 7(11)-А класу Кременчуцької гімназії №5

Однорога Максима Сергійовича

Актуальність роботи полягає в недостатній увазі, яку приділяє держава проблемі харчових добавок, а саме бензоату натрію – найпоширенішому стабілізатору

Гіпотезою нашої роботи була необхідність зниження прийнятих ГДК бензоату натрію.

Метою досліджень було опрацювання наукових інформаційних джерел, що розглядає сучасний стан класифікації харчових добавок, вивченості бензоату натрію і можливостей його перетворення в організмі.

Нами було поставлено такі завдання:

  1. Опрацювати сучасні знання про класифікацію харчових добавок.
  2. Дослідити вміст деяких харчових продуктів на Е211.
  3. Дізнатися про імовірність утворення метаболітів бензоату натрію.
  4. Дослідити вплив бензоату натрію на живі системи.
  5. Довести гіпотезу нашої наукової роботи.

    При вирішенні поставлених завдань були отримані наступні результати:

1. Бензоат натрію широко вживається в якості стабілізатора за рахунок низької собівартості.

2.Метаболіти Е211, а саме бензойна кислота володіють вищою негативною дією на організм в порівнянні з ним самим.

3. Фізіологічна дія Е211 на організм до кінця не вивчена, особливо це стосується мутагенної дії.

4. Діючі ГДК бензоату натрію вимагають перегляду в сторону зниження, так як вживаючи харчові продукти, що містять даний стабілізатор, є можливість перевищення добової норми.

Переглянути детальніше і завантажити роботу 

Додаткові матеріали:

презентація завантажити

відгук завантажити

Вхід на сайт
Пошук
Наші друзі











Освіта в Українi