ТЕЗИ
до наукової роботи по темі:
«Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктах»
учня 7(11)-А класу Кременчуцької гімназії №5
Однорога Максима Сергійовича
Актуальність роботи полягає в недостатній увазі, яку приділяє держава проблемі харчових добавок, а саме бензоату натрію – найпоширенішому стабілізатору
Гіпотезою нашої роботи була необхідність зниження прийнятих ГДК бензоату натрію.
Метою досліджень було опрацювання наукових інформаційних джерел, що розглядає сучасний стан класифікації харчових добавок, вивченості бензоату натрію і можливостей його перетворення в організмі.
Нами було поставлено такі завдання:
- Опрацювати сучасні знання про класифікацію харчових добавок.
- Дослідити вміст деяких харчових продуктів на Е211.
- Дізнатися про імовірність утворення метаболітів бензоату натрію.
- Дослідити вплив бензоату натрію на живі системи.
- Довести гіпотезу нашої наукової роботи.
При вирішенні поставлених завдань були отримані наступні результати:
1. Бензоат натрію широко вживається в якості стабілізатора за рахунок низької собівартості.
2.Метаболіти Е211, а саме бензойна кислота володіють вищою негативною дією на організм в порівнянні з ним самим.
3. Фізіологічна дія Е211 на організм до кінця не вивчена, особливо це стосується мутагенної дії.
4. Діючі ГДК бензоату натрію вимагають перегляду в сторону зниження, так як вживаючи харчові продукти, що містять даний стабілізатор, є можливість перевищення добової норми.
Переглянути детальніше і завантажити роботу
Додаткові матеріали:
презентація завантажити
відгук завантажити