Середа, 26.09.2018, 06:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт учителя хімії

Меню сайту
Фотощоденник
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 495
Час життя сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наукові роботи учнів

Дослідження вмісту вітаміну С в соках дитячого харчування та порівняння його з задекларованими показниками

Hаукова робота на тему «Дослідження вмісту вітаміну С в соках дитячого харчування та порівняння його з задекларованими показниками»під науковим керівництвом Ковтун Валентини Миколаївни, при консультаційній підтримці кандидата біологічних наук, професора кафедри екології Никифорова Володимира Валентиновича.

Актуальність даної теми полягає в недостатньому вивченні впливу вітаміну С на людський організм. Вирішенню цього питання багато часу присвятив Лайнус Карл Полінг. Він вважав, що вітамін С може попереджувати не лише цингу, а й гіпертонію та респіраторні захворювання. Та наразі багато його гіпотез піддаються ретельному критичному аналізу.

Метою дослідження вмісту було опрацювання науковох літератури, що розглядає сучасний стан вивченості питання та порівняння реального вмісту вітаміну С в соках дитячого харчування з задекларованими показниками, а також з рекомендованою добовою нормою.

__________________________________________________________________________________________________________________

Дослідження деяких показників якості найбільш вживаних продуктів харчування

Вашій увазі пропонується основні тези доповіді, що викладають сукупність наукової роботи на тему «Дослідження деяких показників якості найбільш вживаних продуктів харчування» Здоров'я людини – одна з найвищих цінностей що подарувала нам природа. Введення секції валеології говорить про те, що держава приділяє проблемі здоров'я нації значну увагу, адже тільки фізично та психічно здорова людина може розбудувати наше сучасне суспільство. Здоров'я людини як категорія залежить від значної сукупності факторів. Насамперед воно визначається екологічною безпекою навколишнього середовища, генетичними характеристиками та способом життя. До основних чинників екологічної безпеки, що впливають на здоров'я людини належать продукти харчування, за деякими даними 20% впливу на раціональне функціонування організму мають саме вони, тому на разі зникає необхідність доведення актуальності роботи щодо визначення якості продуктів харчування. Продукти харчування як категорія історично змінювалась. На разі продукти харчування можна поділити на три групи за критеріями походження та екологічності.

__________________________________________________________________________________________________________________

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ АСПЕКТІВ ІСНУВАННЯ БРОДЯЧИХ СОБАК НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА КРЕМЕНЧУКА

Вашій увазі пропонуються основні тези наукової роботи Ковтун Аліни, учениці 10-б класу, Кременчуцької гімназії № 5 на тему “Дослідження проблемних аспектів існування бродячих собак на території міста Кременчука Полтавської області» під науковим керівництвом Ковтун Валентини Миколаївни.

Актуальність даної теми полягає у формуванні нового гуманістичного мислення стосовно проблеми бродячих тварин шляхом створення нових інституцій, чиїм  пріоритетом було б слідкування за тенденцією винищення бродячих собак та аморальної жорстокості стосовно тварин. Важливим аспектом у даній ситуації є найняття на медичні посади персоналу, зацікавленого у лікуванні захворювань, подразнень, поранень та іншого у бродячих собак, які потребують допомоги. Волонтерська практика останніх 5 років показала перспективність боротьби із людською жорстокістю стосовно бродячих собак.

Метою дослідження є те, щоб домогтися раціональних дій з боку української влади стосовно критичної ситуації з бродячими собаками, яка набула значного поширення теренами України і несе проблемний характер  у відношенні до громадян країни.

__________________________________________________________________________________________________________________

ДОСЛІДЖЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ГОДУВАННЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН ШТУЧНИМИ КОРМАМИ

На сьогодні більшість людей, що мають домашніх тварин годують їх готовими штучними кормами. До складу штучних кормів входять: м'ясо і субпродукти, злаки, рослинна олія, таурин, вітаміни, мінеральні речовини, білки, жири, зола, клітковина, вітамін А, вітамін Е, вітамін Д, волога та інші.

Актуальність теми полягає в тому, що на сьогодні штучні котячі корми є необґрунтовано  популярними серед користувачів.

Об'єктом дослідження є складники штучних кормів.

Предметом дослідження є штучні корми для котів.

Гіпотезою роботи є доведення необґрунтованого надмірного використання крохмалю виробниками. 

Мета дослідження: з'ясувати вміст котячого корму.

__________________________________________________________________________________________________________________

Дослідження необхідності зниження ГДК бензоату натрію в харчових продуктах

Актуальність роботи полягає в недостатній увазі, яку приділяє держава проблемі харчових добавок, а саме бензоату натрію – найпоширенішому стабілізатору

Гіпотезою нашої роботи була необхідність зниження прийнятих ГДК бензоату натрію.

Метою досліджень було опрацювання наукових інформаційних джерел, що розглядає сучасний стан класифікації харчових добавок, вивченості бензоату натрію і можливостей його перетворення в інші шкідливі речовини.

__________________________________________________________________________________________________________________

Покращення адсорбційної здатності твердих адсорбентів

Робота учня 11 класу ліцею №4 міста Кременчука Василенка Михайла Володимировича.

__________________________________________________________________________________________________________________

ДОСЛІДЖЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВАНАДІЮ В ЯКОСТІ МІКРОДОБРИВ

Робота учениці 11-Б класу Кременчуцької гімназії №5 Чмари Поліни Олександрівни.

__________________________________________________________________________________________________________________

ДОСЛІДЖЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СПОЛУК ВАНАДІЮ В ЯКОСТІ МІКРОДОБРИВА ПРИ ВИРОЩУВАННІ АГРАРНИХ КУЛЬТУР

Робота та проект учениці 11-Б класу Кременчуцької гімназії №5 Чмари Поліни Олександрівни.

Постер роботи.

__________________________________________________________________________________________________________________

ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАКОНОМІРНОСТІ ВІДХИЛЕННЬ ВІД ЗАКОНУ БУГЕРА-ЛАМБЕРТА-БЕРА ПРИ ЗМІНІ КОНЦЕНТРАЦІЇ ЗАБАРВЛЕНОГО РОЗЧИНУ

Робота учениці 10-Б класу Кременчуцької гімназії №5 Павленко Анастасії Олександрівни.

__________________________________________________________________________________________________________________

ВПЛИВ ЕНЕРГЕТИЧНИХ НАПОЇВ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ

Робота учня 9-А класу Кременчуцької гімназії №5 П'ятенка Максима Тарасовича.

Вхід на сайт
Годинник
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Калькулятор
Пошук
Пошук у Вікіпедії

Wikipedia

Результати пошуку

Друзі сайту




Освіта в Українi
Сторінка у ВКонтакте